Klassiska Wallenbergare

 
Vem kan få nog av denna supergoda humanskosten? 
 
Du behöver:

Wallenbergare:

800 gram Kalvfärs

1.5 tsk Salt

3.0 krm Svartpeppar (nymald)

5.0 styck Ägg (gula)

3.0 dl Vispgrädde

Ströbröd

Smör till stekning

 

Skysås:

2.5 dl Vatten

1 dl grädde

3.0 msk Kalvbuljong

50.0 gram Smör

Salt & peppar

 

Mos:

0.8 kilo Potatis

1.0 dl Grädde

2 Salladslök/Vårlök

 

Tillbehör: 

300 gram Gröna ärter (frysta)

 

 
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda ordentligt kalvfärs med salt, peppar, äggulor och grädde i en skål.
  3.  Koka potatisen. Gör ett mos med elvis, klicka i smör och häll i grädde till lagom konsistens. Smaka av med salt, peppar och lägg i den hackade löken.
  4. Forma färsen till portionsbiffar. Vänd biffarna i ströbröd och stek dem i smör på medelhög värme, tills de fått en fin stekyta. Lägg dem i en ugnsfast form och stek färdigt i ugnen i cirka 10 minuter.
  5. Sås: Vispa under tiden pannans stekskyn med vatten och kalvbuljong. Tillsätt smör samt grädde och smaka av med salt och peppar.
  6. Värm ärterna hastigt i kokande vatten.