Klassiska Wallenbergare

Vem kan få nog av denna supergoda humanskosten?
Du behöver:
Wallenbergare:
800 gram Kalvfärs
1.5 tsk Salt
3.0 krm Svartpeppar (nymald)
5.0 styck Ägg (gula)
3.0 dl Vispgrädde
Ströbröd
Smör till stekning
Skysås:
2.5 dl Vatten
1 dl grädde
3.0 msk Kalvbuljong
50.0 gram Smör
Salt & peppar
Mos:
0.8 kilo Potatis
1.0 dl Grädde
2 Salladslök/Vårlök
Tillbehör:
300 gram Gröna ärter (frysta)
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda ordentligt kalvfärs med salt, peppar, äggulor och grädde i en skål.
- Koka potatisen. Gör ett mos med elvis, klicka i smör och häll i grädde till lagom konsistens. Smaka av med salt, peppar och lägg i den hackade löken.
- Forma färsen till portionsbiffar. Vänd biffarna i ströbröd och stek dem i smör på medelhög värme, tills de fått en fin stekyta. Lägg dem i en ugnsfast form och stek färdigt i ugnen i cirka 10 minuter.
- Sås: Vispa under tiden pannans stekskyn med vatten och kalvbuljong. Tillsätt smör samt grädde och smaka av med salt och peppar.
- Värm ärterna hastigt i kokande vatten.