Kasslergratäng á la Therése

 
Åt en supergod kasslergratäng hos min vän Therése i helgen, och var tvungen att göra den hemma. Hennes variant var med ananasringar, men jag har gjort min variant med majs, går att kombinera på massa olika sätt.
 
Du behöver, för 6 portioner:
 
ca 900-1000 g Kassler
2,5 dl Vispgrädde
250 g riven ost
0,5 dl Chilisås
Majs eller Ananasringar
Salt och Peppar
Persilja
Ris
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 225 grader. Sätt på kokande vatten för riset på spisen och lägg i riset när vattnet börjar koka.
Skiva kasslern i ca 10-12 bitar och lägg hälften i botten på en ungsfast form. 
Vispa grädden så att den blir helt vispad, häll i den rivna osten samt chilisåsen i grädden, salta och peppra gräddsmeten. Lägg majs eller ananasringar på kasslerna och lägg därefter hälften av gräddsmeten och toppa med hackad persilja (färsk eller fryst). Gör om samma sak igen ovan på det ena lagret, lägg alltså kassler, majs eller ananrsingar och resten av gräddsmeten samt hackadpersilja. 
Sätt in i ugnen i ca 30 min (tills den fått en gyllende färg. 
 
Servera med en god sallad :-) Och som sagt går att variera i oändliga kombinationer, gör det som passar dig bäst !