Fish and chips

 
Mums är det enda man kan säga.
 
Du behöver:
600 g filé av vit fast fisk, skuren i 12 jämnstora bitar (t ex torsk, kolja eller gös)
4  bakpotatisar, skalade
 
Frityrsmet:
1 tsk bakpulver
1 msk maizena
2 dl vetemjöl
saften av två limefrukter
1 dl öl
2  dillkvistar
salt och peppar
3 dl olja till fritering
 
Gör såhär:
Blanda nästan allt vetemjöl (ta undan lite att vända fiskbitarna i), maizena och bakpulver i en skål.Finhacka dillen och blanda med öl och limesaft.Häll försiktigt ner ölblandningen i mjölblandningen. Salta och peppra. Rör om och låt svälla i 20 minuter innan fritering. Skär potatisarna på längden i jämna, centimetertjocka skivor och sen till 1/2 centimeter tjocka stavar. Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull med höga kanter. Vänd varje fiskbit först i mjöl och sedan i smeten. Fritera dem gyllenbruna, cirka 5-7 minuter. Upprepa samma procedur med potatisen, fast inte vändningen i mjöl och frityrsmet.Servera, tillsammans med aioli/remouladsås och citron.