Pasta med soltorkade tomater och kyckling i ljuvlig sås!

 
Får börja med och be om ursäkt för mina bilder, är inte världsbäst på att ta kort och mobilen har ju inte den bästa kameran, men ska försöka ta bilder med min kamera istälelt :-) Hoppas ni är här och besöker min sida främst för receptena och inte bilderna :-D
 
Idag imporivserade jag en pastarätt som jag vill dela med mig av. 
 
Du behöver:
ca 4 dl Cremé Fraiche 
2 dl riven parmesan
300 g kycklingfilé
1 Gul lök
1- 2 paket bacon
10-12 soltorkade tomater
Basilika (färsk eller torkad)
Salt och Peppar
Pasta (färsk helst)
 
Börja med att knapersteka baconet och låt det vila på en tallrik med hushållspapper på när det är färdigstekt, så fettet kan rinna av. Därefter skär du kycklingen i mindre bitar och skivar löken i halvbågar. Stek kycklingen i en stekpanna och tillsätt den gula löken. Under tiden det steks i pannan, mixa soltorkade tomater med basilika i en mixer (om du inte har någon mixer kan du finahacka det riktigt smått). Sätt nu även på pastavattnet (beroende på om du har färsk eller torkad pasta, den färska tar bara ca 4 min att koka). Salta även pastavattnet. Lägg i pastan när det börjar koka och häll av vattnet när pastana är klar. När kycklingen och löken börjar se färdig ut häller du på cremé fraichen och soltorkade tomat mixen, samt salt och peppar. När det kokat ihop och puttrat lite, tillsätt till sist den rivna parmesanen och de knaperstekta baconen. 
 
Receptet går ju självklart att modifera på många olika sätt, man kan tillexempel tillsätta färsk spenat. Gör som du vill, gott blev det i alla fall!