Tekakor med havregryn

 
Ibland är det gott och baka sitt egna bröd och fylla frysen med, den här gången blev det tekakor. 
 
Du behöver (ca 24 st):
0,5 liter vatten
2,5 dl havregryn
50 g smör
50 g jäst
3-5 msk socker (beroende på hur söta du vill ha dem, så kan du ha mer socker i)
1 tsk salt
0,5 tsk hjorthornssalt
10 dl vetemjöl (kan ev. behövas lite mer)
 
 
Gör såhär:
Koka upp vattnet. Lägg havregryn i degbunken och slå det kokande vattnet över. Klicka i smöret. Låt svalna i rumstemperatur till ca 37 grader. Smula jästen i havregrynsblandningen. Tillsätt socker och salt. Blanda väl och tillsätt det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl. Täck degen och låt den jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.Knåda degen smidig på mjölat bord. Dela degen i 2 längder. Skär varje längd i 12 bitar och rulla till släta bullar. Platta ut dem med handen till ca 10 cm i diameter. Lägg tekakorna på plåt med bakplåtspapper. Nagga och jäs dem övertäckta i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen ca 7-8 minuter.