Vaniljpudding med grön äppelsorbet

 
För ett tag sedan hade vi middag hemma hos mig och Erik, då bjöd jag på denna dessert, så god!
 
Du behöver (4 port):
Till sorbet:
2 gröna äpplen (ca 300 g)
5 msk florsocker
0,5 dl äppelmust
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk glykos
 
Till vaniljpudding:
2 msk ljus sirap
1 gelatinblad
0,5 vaniljstång
2,5 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
 
Gör såhär:
En eller flera dagar innan servering. Sorbet: Dela, kära ur och skär äpplet i tärningar. Lägg i frysen minst 4 timmar.
Vaniljpudding: Fördela sirapen i 4 små glas (för 4 port) som rymmer ca 1 dl. Ställ i frysen. Lägg gelatinbladet i blöt ca 5 minuter. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg stång, frön, grädde och socker i en kastrull och koka upp. Ta från värmen. Krama ur gelatinbladet och rör ner i gräddblandningen. Sila och låt svalna lite. Fördela gräddblandningen i glasen. Ställ i kylen minst 6 timmar.
En timme före servering. Sorbet: Lägg de frysta äppeltärningarna i en matberedare tillsammans med florsocker, äppelmust, citronjuice och glykos. Mixa slätt och ställ sedan i frysen ca 30 minuter.
Till servering: Vänd glasen med vaniljpudding upp och ner i en skål eller på tallrik, dra ev först med en kniv längs kanterna. Lägg på en sked fryst äppelsorbet och garnera med mynta.