Svartvinbärskaka

 
Sommaren är tiden då man kan plocka bär och baka, här är receptet på en svartvinbärskaka.
 
Du behöver: 
3 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Rivet skal av 1 citron
2-3 dl svarta vinbär
Smör och ströbröd till formen
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn). Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret och rör i mjölken samt det rivna citronskalet, blanda det sedan med den luftiga äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda de svarta vinbären med lite potatismjöl så de får en yta. Häll bort allt överflödigt potatismjöl med hjälp av en sil. Varva smeten med vinbären i en smord och bröad form. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 min. Prova med en sticka, kakan ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna lite och stjälp sedan upp kakan på ett fat.