Laxlasagne

 
Lasagne som är en riktig klassiker är kul och variera ibland, den här gången en variant med lax. 
 
Du behöver:

400 g laxfilè (skuren i tunna skivor)

250 g broccoli

250 g blomkål

olivolja

4 skivade tomater

1 gul lök

1 vitlök

200 g färska pastaplattor

Gratängsås

2 msk smör

1 1/2 msk vetemjöl

2 1/2 dl mjölk

2 dl matlagningsgrädde

salt och peppar

1 1/2 dl riven lagrad ost

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C. Krydda den tunt skivade laxen med salt och peppar. Låt den ligga och dra. Riv broccoli och blomkål på rivjärn eller hacka tunt, hacka löken, stek allt hastigt i lite olja på hög värme i t ex en wok.

Gratängsås: Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet och montera sakta grädde och mjölk under ständig omrörning. Koka ihop under fem minuter krydda med salt, peppar och riven muskot.

Varva nu grönsaker, lax, skivade tomater och pastaplattor i en smord form. Krydda mellan varven. Rör i ost och sambal oelek i den fina gratängsåsen. Slå över såsen och grädda ugn ca 45 minuter, servera med en krispig sallad.