Cheesecake med sommarbär

 
Smarrig cheesecake med ljuvliga sommarbär, njut bara njut! 
 
Du behöver: 
Botten:
11 digestivekex
100 g smält smör
Fyllning:
400 g färskost av philadelphiatyp
2 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Blandade färska bär
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
 
Botten:
Mixa kex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Förgrädda i 8–10 minuter.
Fyllning: Rör osten mjuk. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ihop ost och äggblandning med vaniljsockret. Häll detta i formen och grädda ca 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite dallrig när du tar ut den. Låt den svalna, ställ i kylen. Lägg bären på tårtan strax före servering.