Avokadopaj med gorgonzola och parmaskinka

 
En annan favorit jag skulle vilja bjuda på är denna underbart goda avokadopajen med gorgonzola och parmaskinka. Kanske låter lite knepigt men det smakar otroligt gott. 
 
Till en paj behöver du: 
 
125 g smör
3 dl Vetemjöl (eller annat mjöl som passar dig, ex, dinkelmjöl)
2-3 msk Vatten
4 avokado
100 g gorgonzola
125 g parmaskinka
2 ägg
2 dl matgrädde
Salt och Peppar
 
Lägg smöret, vetemjölet och vattnet i en mixer och blanda tills du fått en fin deg. Har du ingen mixer får du knåda ihop degen med händerna och behöver du rumstempererat smör. Efter att du fått en fin deg, trycker du ut den i en pajform och stoppar sedan in den i kylen en stund. Därefter tar du ut pajskalet och naggar det med en gaffel i botten och täcker kanterna med ugnsfolie. Sätt in pajskalet på förgräddning i ca 10-15 min på 225°C. 
 
Delad sedan avokadorna och skär i skivor. När pajskalet kommit ut från ugnen lägger du i avokadon, parmaskinkan samt gorgonzolan. Därefter blandar du ihop ägg och grädde med salt och peppar, tills du fått en fin stanning. Häll sedan detta över pajsaklet och dess ingredienser. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 min, låt svana lite innan den äts.