Päron- och kardemummakaka

 
Kardemumma, behöver jag säga något mer! Jag älskar det! 
 
Du behöver: 
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 päron
1,5 msk strösocker
1 msk nystött kardemumma
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en valfri form (jag tog en avlång men receptet är fårn början med en rund form (kan behöva gräddas lite längre i en avlång). Vispa smöret och strösockret luftigt. Vispa ner ägg, ett i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver sikta och vänd ner det i smeten. Tillsätt den nystötta kardemumman. Skär det ena päronet i bitar efter att ha skalat det och vänd ner även de i smeten. Skär det andra päronet i klyftor och tryck ner i smeten i önskat mönster. Grädda mitt i ugnen i 45-50 minuter. Känn med sticka när kakan är klar.