Päronkaka med mandelspån

 
För ett tag sedan bakade jag denna underbara päronkakan, en kaka som inte är så söt och ljuvligt god med en klick vaniljsås till. 
 
Du behöver: 
125 g smör
1 ½ dl socker
2 ägg
2 ½ dl mjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk
2 päron
Hackad mandel/mandelspån alt. hasselnötter
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Rör därefter smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver och mjölk. Smöra och bröda en form (ca 24 cm i diameter) och häll i smeten. Skiva päronen med eller utan skal, stick ner bitarna i smeten. Hacka därefter mandeln/nötterna och strö över på toppen. Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 min. Servera med en klick vaniljsås eller med vaniljglass.