Kokospannacotta med tropiska frukter

 
En trevlig avslutning på en god middag, både krämig och syrlig. 
 
Du behöver: 
2 dl kokosmjölk 
3 dl vispgrädde
3/4 dl gelésocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 l färsk ananas
1-2 passionsfrukter
1 msk rårörsocker
finrivet skal av 1 lime
1 msk hackad mynta
 
Gör såhär: 
Häll kokosmjölk, grädde och gelésocker i en kastrull. Koka upp och låt koka 1/2 minut. 
Ta kastrullen från värmen. Rör ner vaniljsockret. Häll upp i portionsglas. Ställ i kylen att stelna ca 3 timmar.

Frukttopping: Skär bort rotstock och skal på ananasen. Skär fruktköttet i små tärningar. Blanda med urgröpt passionsfrukt, socker, limeskal och mynta.Toppa pannacottan med frukterna strax före servering. Servera gärna med rostad kokos till för att förstärka kokossmaken.