Trillingnötter

 
I år väljer Aladdin att plocka ur en riktig favorit ur asken. Men det är lätt att göra själv. 
 
Du behöver:
75 g hasselnötter (ca 60 st)
150 g mjölkchoklad
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta nötterna i ugn tills de fått färg, cirka 10 minuter. Gnugga av skalen. Bryt chokladen i bitar. Smält chokladen i en kastrull över vattenbad eller i mikron. Rör om då och då. Blanda ner nötterna i chokladen och rör om noga. Lägg nötterna 3 och 3 på bakplåtspapper. (Använd en matsked att ta upp nötterna med.) Låt stå svalt tills nötterna stelnat. Smält resterande choklad och doppa eller ringla chokladen över nötterna. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp. Förvara i kylskåp i burk med tättslutande lock.