Äppelkaka på GI/LCHF vis

 
Jag har haft en period i mitt liv där jag åt mycket GI-mat, och tycker verkligen det är jättegott, speciellt den här pajen/kakan. 
 
Du behöver: 
10 st aprikoser 
1 st ägg 
2 msk vatten 
0.5 dl Fiberhusk 
1 krm malen kardemumma 
4 st svenska äpplen 
2 tsk socker 
2 tsk malen kanel 
0.5 dl mandelflarn
 
Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka aprikoserna (eller mixa i en matberedare) och lägg i en bunke. Knäck i ett ägg och blanda ner vatten, fiberhusk och kardemumma. Låt svälla i någon minut. Bred ut degen på en pappersklädd plåt. (tips är att använda en rund form med avtagbar kant, för att få en rund och fin form. Använd bara kanten och tryck ut degen på plåten och bakplåtspappret med hjälp av kanten). Skala (alt. ha kvar skalet) och skiva äpplena. Fördela äppelskivorna över degen och tryck ner dem lite. Blanda socker och kanel och strö över pajen tillsammans med mandelflarnen. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen har fått en fin färg. 

Servera med en klick vispad grädde (eller lite vaniljglass, för den som inte vill gå GI/LCHF fullt ut) :-)