Laxlasagne

400 g laxfilè (skuren i tunna skivor)
250 g broccoli
250 g blomkål
olivolja
4 skivade tomater
1 gul lök
1 vitlök
200 g färska pastaplattor
Gratängsås
2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
2 1/2 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
1 1/2 dl riven lagrad ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C. Krydda den tunt skivade laxen med salt och peppar. Låt den ligga och dra. Riv broccoli och blomkål på rivjärn eller hacka tunt, hacka löken, stek allt hastigt i lite olja på hög värme i t ex en wok.
Gratängsås: Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet och montera sakta grädde och mjölk under ständig omrörning. Koka ihop under fem minuter krydda med salt, peppar och riven muskot.
Varva nu grönsaker, lax, skivade tomater och pastaplattor i en smord form. Krydda mellan varven. Rör i ost och sambal oelek i den fina gratängsåsen. Slå över såsen och grädda ugn ca 45 minuter, servera med en krispig sallad.