Mangomoussetårta

Den här tårtan bakade jag när erik fyllde år, riktigt god.
Du behöver:
Botten:
1 lime
4 äggvitor
1 1/2 dl florsocker
1 dl kokosmjöl
4 äggvitor
1 1/2 dl florsocker
1 dl kokosmjöl
Mousse:
4 gelatinblad
500 g fryst, tinad mango
4 msk florsocker
2 msk limesaft
4 dl vispgrädde
4 gelatinblad
500 g fryst, tinad mango
4 msk florsocker
2 msk limesaft
4 dl vispgrädde
Garnering:
250 g färska bär (hallon, blåbär eller vad du gillar)
2 passionsfrukter
maränger
mynta
250 g färska bär (hallon, blåbär eller vad du gillar)
2 passionsfrukter
maränger
mynta
koksflingor
Gör såhär:
Botten: Sätt ugnen på 150°C. Spänn fast ett bakplåtspapper i en bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar). Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften (spara saften till moussen). Vispa äggvitorna till ett fast skum. Sikta ner florsockret och fortsätt vispa till en fast maräng. Sikta ner kokosmjölet, vänd ner det och limeskalet. Bred ut smeten jämnt i formen ända ut i kanten. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt botten kallna i formen. Ta loss kanten från formen, diska och torka den torr. Sätt tillbaka den igen.
Botten: Sätt ugnen på 150°C. Spänn fast ett bakplåtspapper i en bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar). Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften (spara saften till moussen). Vispa äggvitorna till ett fast skum. Sikta ner florsockret och fortsätt vispa till en fast maräng. Sikta ner kokosmjölet, vänd ner det och limeskalet. Bred ut smeten jämnt i formen ända ut i kanten. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt botten kallna i formen. Ta loss kanten från formen, diska och torka den torr. Sätt tillbaka den igen.
Mangomousse: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter. Mixa mangon slät tillsammans med florsockret och limesaften i en matberedare. Häll upp i en bunke. Vispa grädden. Ta upp gelatinbladen, låt det vatten som finns i bladen vara kvar, krama inte ur. Smält dem i en i en skål i mikrovågsugn eller i en kastrull på svag värme. Rör ner lite av mangopurén i det smälta gelatinet. Blanda därefter ner dem i resten av mangopurén under omrörning. Vänd ner grädden. Häll moussen på botten, skaka formen lätt så att moussen fördelar sig jämnt. Täck med plastfolie. Låt den stå i kylskåp för att stelna ca 6 timmar.
Garnering: Lossa kanten på tårtan genom att skära runt med en varm kniv. Lägg tårtan på ett fat och toppa med hallon, urgröpt passionsfrukt och gärna maränger och mynta.
Åh vad gott!