Sparrispaj

Ingen kan ju ha missat att jag gillar och göra paj, men man kan aldrig få för mycket paj enligt mig, går ju att variera i det oändliga.
Du behöver:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2-3 msk vatten
1 dl rostade pinjekärnor
200 g gröna sparrisar
200 g gröna sparrisar
Rökt skinka (kan avstås om man vill ha den vegetarisk)
2 ägg
2 dl vispgrädde
100 g riven smakrik ost
salt och peppar
2 ägg
2 dl vispgrädde
100 g riven smakrik ost
salt och peppar
Gör såhär:
Hacka ihop smör och mjöl, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant. Nagga och låt stå i frys ca 15 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min. Bryt bort den nedre delen på sparrisen. Skär sparrisen i tunna slantar, spar knopparna hela. Lägg sparris, pinjenötter och ost i formen. Blanda ägg, grädde, salt och peppar och häll i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.