Riktig amerikansk cheesecake

 
En cheesecake är så gudomligt gott, smälter i munnen på alla sätt. Hög ska den vara med, riktigt amerikanskt!
 
Du behöver: 
Botten:
200 g Digestive
100 g smör
2 msk strösocker
 
Fyllning:
900 g naturell färskost
2,75 dl strösocker
1 krm äkta vaniljpulver (går bra med vaniljsocker med, men då får man ta 1-2 msk)
0,5 dl vetemjöl
3 dl gräddfil
3 ägg
1 äggula
skala av 1 citron
 
Gör såhär: 
Botten: Sätt ugnen på 175° varmluft eller 200° vanlig ugnsvärme. Mixa kexen till smulor och blanda med socker. Smält smöret och blanda det med smulorna. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform och tryck ut blandningen till en botten. Förgrädda i 8-10 minuter och låt svalna.

Fyllning: Sätt ugnen på 200° varmluft eller 225° vanlig ugnsvärme.Vispa färskost, socker och vanilj krämigt. Tillsätt mjölet och vispa ytterligare 3-4 minuter. Vänd ner gräddfilen och därefter äggen (ett i taget) och gulan samt citronskalet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 110° varmluft eller 125° vanlig ugnsvärme (utan att öppna luckan) och grädda ytterligare 55 minuter. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå kvar i eftervärmen i 50 minuter. Ta ut och låt svalna. Kyl minst 6 timmar eller gärna över natten. Servera med bär eller frukt.