Lime- och ingefärscurd

 
Gott och syrligt!
 
Du behöver: 
2 msk rivet limeskal (ungefär 3 limefrukter)
3 ägg
2 dl socker
1 dl pressad limesaft
1 msk finriven färsk ingefära
100 g smör
 
Gör såhär: 
Tvätta och skrubba limefrukterna ordentligt innan du river skalet fint. Vispa samman ägg och socker i en tjockbottnad kastrull. Rör i limeskal- och saft samt riven ingefära. Sätt kastrullen på svag värme på spisen och rör i curden med en träslev tills den tjocknar. Den ska inte koka, lyft av kastrullen vid minsta bubbla på ytan. När curden täcker baksidan på sleven är den klar (den kommer att tjockna ytterligare i kylen). Ta av curden från värmen och rör ner smöret i tärningar. Häll upp på ren burk och kyl.
 
#1 - - Anonym:

Är den god på rostbröd, eller hur använder du den mest?

Svar: Absolut! Eller i bakverk! Eller kanske på lite ost och kex
Jessica