Italiensk risgrynspudding

Bilderna kanske inte är de bästa, men man gör så gott man kan med en bebis i famnen. I år prövade jag att göra en italiensk risgrynspudding till jul.
Du behöver:
3 dl avorioris
1 l mjölk (3%)
1 kanelstång
4 ägg
2 dl socker
rivet skal av 2 citroner
rivet skal av 2 apelsiner
florsocker till garnering
1 l mjölk (3%)
1 kanelstång
4 ägg
2 dl socker
rivet skal av 2 citroner
rivet skal av 2 apelsiner
florsocker till garnering
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°C. Koka riset i mjölken tillsammans med kanelstången under omrörning i ca 20 minuter. Låt kallna och ta sedan upp kanelstången. Rör ihop äggen, sockret och citrusskalen och blanda ned riset. Smörj en form med löstagbar botten. Häll i risblandningen. Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Låt kallna. Pudra över florsocker före servering. Servera ev med hallon och lite lättvispad grädde till puddingen.