Gnocchi med krämig brysselkål och stekt sidfläsk

 
En väldigt god liten anrättning men många smaker. 
 
Du behöver: 
500 g brysselkål
1 rödlök
200 g portobellosvamp
200 g sidfläsk
2 msk olja
1 tsk timjan
20 g färsk persilja
1 dl hyvlad prästost (eller annan smakrik ost)
800 g potatisgnocchi
1 vitlöksklyfta
3 dl vispgrädde
salt och peppar
65 g spenat
 
Gör såhär: 
Ansa brysselkålen och skala löken, skär dem i klyftor. Skär svampen i bitar och strimla sidfläsket. Stek det i hälften av oljan i en stekpanna. Krydda med timjan. Lägg upp på en tallrik. Hacka persiljan. Hyvla osten.
Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag. Stek brysselkålen och löken några minuter i resten av oljan i stekpannan. Lägg ner gnocchin och stek tills den får lite färg. Pressa i vitlöken. Häll över grädden och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenaten. Servera med fläsk, svamp och prästost. Strö över persiljan. Ta gärna lite lingon till.