Gnocchi med krämig brysselkål och stekt sidfläsk

En väldigt god liten anrättning men många smaker.
Du behöver:
500 g brysselkål
1 rödlök
200 g portobellosvamp
200 g sidfläsk
2 msk olja
1 tsk timjan
20 g färsk persilja
1 dl hyvlad prästost (eller annan smakrik ost)
800 g potatisgnocchi
1 vitlöksklyfta
3 dl vispgrädde
salt och peppar
65 g spenat
1 rödlök
200 g portobellosvamp
200 g sidfläsk
2 msk olja
1 tsk timjan
20 g färsk persilja
1 dl hyvlad prästost (eller annan smakrik ost)
800 g potatisgnocchi
1 vitlöksklyfta
3 dl vispgrädde
salt och peppar
65 g spenat
Gör såhär:
Ansa brysselkålen och skala löken, skär dem i klyftor. Skär svampen i bitar och strimla sidfläsket. Stek det i hälften av oljan i en stekpanna. Krydda med timjan. Lägg upp på en tallrik. Hacka persiljan. Hyvla osten.
Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag. Stek brysselkålen och löken några minuter i resten av oljan i stekpannan. Lägg ner gnocchin och stek tills den får lite färg. Pressa i vitlöken. Häll över grädden och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenaten. Servera med fläsk, svamp och prästost. Strö över persiljan. Ta gärna lite lingon till.
Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag. Stek brysselkålen och löken några minuter i resten av oljan i stekpannan. Lägg ner gnocchin och stek tills den får lite färg. Pressa i vitlöken. Häll över grädden och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenaten. Servera med fläsk, svamp och prästost. Strö över persiljan. Ta gärna lite lingon till.