Getost- och rödbetspaj

Nu var det ett bra tag sedan jag la upp några inlägg, så här kommer det bl en del framöver. Vi börjar med denna smarriga paj med rödbetor och getost.
Du behöver:
125 g smör
3 dl mjöl
2-3 msk vatten
1 gul lök
400 g kokta rödbetor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
75 g getost
3 ägg
2 dl crème fraiche
400 g kokta rödbetor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
75 g getost
3 ägg
2 dl crème fraiche
0,5 tsk honung
0,5 dl pinjenötter
0,5 dl pinjenötter
Gör såhär:
Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten, arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant. Låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken. Skala och klyfta rödbetorna. Fräs löken i smör och blanda med rödbetor, salt, peppar och rosmarin. Mosa osten och blanda med ägg, crème fraiche, honung och rödbetsröran. Förgrädda pajskalet 10 min. Häll i fyllningen. Strö över pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt pajen svalna.