Kladdkaka

En klassiker men ändå så gott.
Du behöver:
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 krm äkta vaniljpulver
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 krm salt
2 1/2 dl strösocker
1 krm äkta vaniljpulver
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 krm salt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull. Vispa hastigt ihop socker, vaniljpulver och ägg luftigt i en bunke. Blanda ihop mjöl, kakao och salt, rör ner det med smöret i äggsmeten. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 17-20 minuter tills den är lös i mitten men färdig i kanterna. Garnera på valfritt sätt och servera med grädde ell kanske glass.