Gratinerade havskräftor

 
En god förrätt från havet med smak av vitlök
 
Du behöver: 
6-9 havskräftor
1 schalottenlökar
1-2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl finriven parmesanost
1 1/2 msk finhackad persilja
4 msk ströbröd
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk olivolja
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°C. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Blanda parmesan med schalottenlöken och vitlöken, persilja, ströbröd, 2 msk olivolja, salt och svartpeppar. Dela de förkokta havskräftorna på mitten och lägg på en plåt eller i en ugnsfast form. Fördela ostblandningen över kräftorna. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter tills osten smälter och får lite färg. Låt svalna några minuter.