Västerbottenpaj

En riktig klassiker men åh så gott!
Du behöver:
3 dl mjöl
125 g smör
2-3 msk vatten
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
300 g riven västerbottensost
4 ägg
1 tsk strösocker
salt
svartpeppar
2 dl vispgrädde
300 g riven västerbottensost
4 ägg
1 tsk strösocker
salt
svartpeppar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°C.
Pajskal:
Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vatten och salt. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga degen och låt den stå kylt i minst 15-30 min, förgrädda pajskalet i 10-15 min.
Fyllningen:
Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vatten och salt. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga degen och låt den stå kylt i minst 15-30 min, förgrädda pajskalet i 10-15 min.
Fyllningen:
Koka upp mjölken och grädden, dra åt sidan och blanda i den rivna osten. Rör tills osten har smält. Knäck ned äggen i ostblandningen, blanda i sockret och smaka av med salt och peppar. Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen ca 35 minuter i 140°C. Servera pajen varm, ljum eller kall.