Äpplepaj i långpanna

Äpplepaj sitter ju aldrig fel, passade på att bjuda mina kollegor på det innan jag gick på ledighet.
Du behöver:
6 dl vetemjöl
6 dl havregryn
1,5 dl strösocker
250 g kylskåpskallt smör
1 kg äpple
1–2 dl strösocker till äpplena
Kanel samt ev. kardemumma efter tycke och smak
6 dl havregryn
1,5 dl strösocker
250 g kylskåpskallt smör
1 kg äpple
1–2 dl strösocker till äpplena
Kanel samt ev. kardemumma efter tycke och smak
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, havregryn och socker. Skär smöret i småbitar och fördela det kvickt med fingrarna i socker- och mjölblandningen. Man kan också använda en matberedare och mixa till smulor. Skiva äpplena i lagom stora skivor. Smörj en långpanna och lägg äpplena i botten, strö över socker blandat med kanel och ev. kardemumma. Fördela smuldegen ovanpå. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter. Se till att ytan inte blir bränd.