Choklad- och bananmuffins

 
I veckan gjorde jag dessa smarriga choklad- och bananmuffins smaksatta med lite kaffe, blev väldigt fluffiga och goda, när de väl ska ätas kanske man även kan lägga på en god frosting. 
 
Du behöver: 
100 g margarin
2 dl socker
2 ägg
4 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
0,5-0,75 dl kaffe
2 mogna bananer
 
Gör såhär: 
Sätt ugnen på 200°C. Placera ut formarna på en plåt. Vispa socker och ägg poröst, smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner dem i smetbunken. Tillsätt därefter kaffet och det smälta smöret. Mosa sedan ner bananerna och vispa igen. Du kan med fördel använda elvispen genom hela receptet. Häll sedan ner smeten i formarna. Grädda i ugnen ca 15 minuter, känn med en sticka, är de fortfarande lite kletiga så ha inne dem några minuter till. Ät dem som de är eller lägg på någon god frosting, exempelvis chokladfrosting. 
 
#1 - - ɑ n n i k ɑ:

Gott!