Snickers cheesecake

 
En riktig smarrig frusen cheesecake med smak av snickers
 
Du behöver:
1/2 burk med karamelliserad mjölk
250 gram salta jordnötter
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad

Gör så här:
Grovhacka nötterna och blanda ihop med den karamelliserade mjölken. Platta ut i den runda form med avtagbara kanter. Ta fram tre olika skålar, dela äggula och äggvita i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar i den tredje skålen. Vispa därefter äggvitan till ett hårt skum, du ska kunna vända bunken upp och ner utan att det rinner ut. Vänd sedan ner äggulesmeten i äggvitan och därefter grädden, allt i samma skål. Riv ner mjölkchokladen i smeten och häll sedan i smeten över jordnötsbotten och frys in med plastfolie över. Cheesecaken ska frysa i minst 5 timmar innan servering, gärna över natten. Och ta fram den 20 minuter innan servering, lossa då på den avtagbara fomen. Dekorerar med valfria tillbehör, jag valde Noblesse och jordgubbar.