Semmlewrap

Nya trenden fick man ju såklart testa, helt ok men jag är som sagt inget större fan av semlor över lag.
Du behöver:
Fyllning
400 g mandelmassa
100 g skalad riven mandel
0,5 msk kardemumma
0,5 msk kardemumma
Vatten
Vispgrädde
Florsocker
Fördeg
400 g vatten
100 g mjölk
60 g jäst
500 g vetemjöl
400 g vatten
100 g mjölk
60 g jäst
500 g vetemjöl
Vetedeg fortsättning
250 g vetemjöl
200 g smör
200 g socker
10 g kardemumma
7 g salt
1 st ägg
Gör såhär:
Fördeg
Lös jästen i vattnet. Blanda i övriga ingredienser och låt vila i rumstemperatur i 30 min.
Vetedeg, fortsättning
Blanda alla ingredienser utom saltet med fördegen. Blanda degen väl i ca 8 minuter i maskin med krok. Saltet tillsätts sista minuten. Låt degen vila i ca 10 minuter. Dela upp degen i 60-70 g stora bitar. Rulla runda bullar och låt bullarna stå i 30 minuter under en handduk. Kavla ut degen till runda mycket tunna plattor ca 20 cm i diameter. Om det är jobbigt att kavla så kavla i lite åt gången i omgångar. Baka av på ca 240 grader (OBS! helt beroende på ugnstyp) i ca 3 minuter. Degen ska kunna vikas utan att spricka så du får prova dig fram.
Fyllning
Blanda mandelmassa med mandlar och kardemumma, samt en skvätt vatten för att det ska bli mer löst. Vispa sedan grädde. Spritsa ut mandelmassan och grädden i wrapen, pudra över florsocker och slå in i papper.