Havrefrallor

Dessa frallor är riktigt goda och passar bra till en lyxig helgfrukost.
Du behöver:
2,5 dl mjölk
0,5 paket jäst
1 msk olja
1 tsk salt
2 dl havrekli
ca 4 - 4,5 dl vetemjöl
0,5 paket jäst
1 msk olja
1 tsk salt
2 dl havrekli
ca 4 - 4,5 dl vetemjöl
Gör såhär:
Värm mjölken till fingervarmt, 37°C i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt 1-2 min. Smula jästen i en bunke. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken, olja, salt, vetekli och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min. Ta upp och knåda degen på mjölat arbetsbord med resterande mjöl. Dela degen i 12 bitar (för 12 st). Rulla släta bullar av degen och vänd dem i lite vetemjöl. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ytterligare ca 20 min. Sätt ugnen på 250°C. Grädda frallorna mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna på galler.