Vit chokladmoussetårta med med mörk chokladbotten

 
Ännu en kaloribomb och ännu en påsktårta, blir mycket godis och sötsaker i dessa tider. 
 
Du behöver:
1 paket knapriga chokladkex, ca 200 g
75 g Smör
3 dl Vispgrädde
200 g vit choklad
2 äggulor
2 msk hjortronsylt
Samt valfri dekoration
 
Gör såhär: 
Kör chokladkex och smör i mixern till en smulig massa. Klä en springform, ca 20 cm i diameter, med plastfolie. Tryck ut chokladsmulorna i botten av formen. Ställ kallt. Smält chokladen på svag värme i vattenbad. Vispa grädden lätt. Rör ner äggulorna i chokladen. Rör ut chokladen i lite av grädden. Tillsätt resterande grädde och hjortronsylt. Fyll formen med moussen och ställ kallt minst 2 tim. Dekorera kakan på valfritt sätt, bara fantasin sätter granskning.