Lätt äppelkompott med kardemumma

En enkel dessert är alltid bra att ha i rockärmen ifall man skulle behöva slänga ihop nått lite snabbt, här kommer receptet på en sådan.
Du behöver (4 port):
4 äpplen
2 msk vatten
1 msk stött kardemumma
2 dl naturell mild yoghurt
1 dl rostade hackade hasselnötter
4 msk flytande honung
2 msk vatten
1 msk stött kardemumma
2 dl naturell mild yoghurt
1 dl rostade hackade hasselnötter
4 msk flytande honung
Gör så här:
Skala, kärna ur och tärna äpplena. Lägg i en kastrull med vatten och stött kardemumma. Koka upp och låt småputtra i några minuter. De ska bli mjuka med inte mosiga. Låt svalna. Skeda ner i 4 glas (för 4 port).
Fördela naturell mild yoghurt och rostade, hackade hasselnötter och flytande honung i glasen.
Fördela naturell mild yoghurt och rostade, hackade hasselnötter och flytande honung i glasen.