Kokosmjölksoppa med kyckling

En värmande och god soppa i höstmörkret.
Du behöver:
1 citrongräs
50 g färsk ingefära
2 morötter
400 g blomkål
2 salladslökar
3 tsk röd currypasta
2 limeblad
400 ml kokosmjölk (2 burkar)
2 dl vatten
1 tsk salt
lime, saften
50 g färsk ingefära
2 morötter
400 g blomkål
2 salladslökar
3 tsk röd currypasta
2 limeblad
400 ml kokosmjölk (2 burkar)
2 dl vatten
1 tsk salt
lime, saften
3 kycklingfiléer
1 kruka koriander (till servering)
1 lime i klyftor (till servering)
Gör så här:
Dela citrongräset på längden och banka lätt med t ex toppen av knivhandtaget. Skala och strimla ingefäran och morötterna fint. Skär blomkålen i mindre bitar och strimla salladslöken Lägg citrongräs, morot, limeblad och currypasta i en kastrull. Häll på kokosmjölk och vatten. Koka 5 min. Strimla kyckling och stek tills de är färdiga i en stekpanna. Lägg i ingefära, blomkål och salladslök i koksmjölksblandingen. Låt koka ytterligare 5 min. Smaka av med salt och limesaft.