Grekisk paj

 
En väldigt god paj som mättar en hungrig mage. 
 
Du behöver: 
 
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2-3 msk vatten
 
Fyllning: 
5 tomater
1/2 kruka basilika
150 g fetaost (grekisk)
1 burk svarta oliver eller gröna (utan kärnor)
4 ägg
4 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
Parmaskinka att toppa med
 
Gör så här: 
Pajdeg: Blanda mjöl, matfett och vatten i en matberedare. Låt degen vila kallt ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°C. Tryck ut degen i en låg vid pajform. Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
Fyllning: Sänk temperaturen till 200°C.
Skölj och skiva tomaterna. Hacka basilikan. Lägg tomatskivorna i pajskalet. Strö över basilikan och smula över fetaosten. Fördela oliverna över. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och pressad vitlök. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda i ca 35 min. Man kan som jag gjort även lägga tomaterna på toppen istället för botten, blir nästa bättre tycker jag.