En grön och smakrik kokossoppa

En av de godaste sopporna jag ätit och om man bortser från baconen jag tillsatt är den även helt vegetarisk.
Du behöver.
2 gula lökar
2 potatisar
1 morot
1 liten zucchini (à ca 300 g)
2 msk rapsolja
1 dl torrt vitt vin
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
1/2 dl finhackad persilja
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 potatisar
1 morot
1 liten zucchini (à ca 300 g)
2 msk rapsolja
1 dl torrt vitt vin
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
1/2 dl finhackad persilja
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här:
Skala, dela och finhacka löken. Skala potatis och morot. Skär potatis, morot och zucchini i bitar.
Fräs lök, potatis och grönsaker i oljan ca 2 minuter i en stor kastrull. Tillsätt vin, kokosmjölk, buljongtärning och vatten. Koka upp och låt småkoka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter. Tillsätt persilja och mixa soppan slät med en stavmixer. Krydda med salt och peppar. Servera gärna soppan med ett gott bröd och om du vill knaperstekt bacon samt en klick créme fraiche.
Fräs lök, potatis och grönsaker i oljan ca 2 minuter i en stor kastrull. Tillsätt vin, kokosmjölk, buljongtärning och vatten. Koka upp och låt småkoka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter. Tillsätt persilja och mixa soppan slät med en stavmixer. Krydda med salt och peppar. Servera gärna soppan med ett gott bröd och om du vill knaperstekt bacon samt en klick créme fraiche.