Purjolök- och spenatsoppa med ägghalvor

Ännu en klassiker, som är både mättande och nyttig.
Du behöver:
500 g hackad fryst spenat
1 liten purjolök
1 msk gräslök
1 msk smör
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 dl grädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk gräslök
1 msk smör
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 dl grädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Muskotnöt (efter smak)
4- 6 st ägg
4- 6 st ägg
Gör så här:
Koka äggen. Stoppa den frysta spenaten i lite av vattnet i en kastrull och tina upp. Tillsätt smör, purjolök och hackad gräslök. Pudra på vetemjöl och häll på resten av vattnet. Smula i buljongtärningarna, samt riv över muskotnöt efter smak, låt sedan soppan koka i ca 10 minuter under lock. Rör i grädden och smaka av med salt och peppar. Skala och skär äggen i halvor.