Päroncupcakes med mintchokladfrosting

De här cupcakesen är nog bland det godast jag ätit och för en gångs skull lyckades vi med frostingen.
Du behöver för ca 12 muffins:
125 g smör
1 dl mjölk
3 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
35 g marsanpulver
1 tsk kardemumma, malen
2 konserverade päronhalvor i sockerlag eller 2 skalade färska päron (helst av sorten Conference)
1 dl mjölk
3 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
35 g marsanpulver
1 tsk kardemumma, malen
2 konserverade päronhalvor i sockerlag eller 2 skalade färska päron (helst av sorten Conference)
Mintchokladfrosting:
50 gram rumstempererat smör
0,5 d kakao
3-4 dl florsocker
100 gram philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
2 droppar/korkar pepparmyntsolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader varmluftsugn. Ta fram en kastrull och väg upp smöret och mät upp mjölken, värm upp det rejält men låt det ej koka. Ta fram en skål och rör ihop socker och ägg lätt. Mät upp de torra ingredienserna och sikta i de i äggsmeten tillsammans med den uppvärmda mjölkblandningen. Rör till en slät konsistens och lägg därefter i päronen som ska vara hackade i småbitar. Fyll därefter upp muffinsformar till 2/3-delar av formarna med smeten. Baka av muffinsen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, kolla med sticka så de är färdiga, de ska inte vara kladdiga.
Mintchokladfrosting:
Vispa smör, philadelphiaost, pepparmyntsolja, vaniljsocker, kakao och florsocker till en fluffig kräm.
Spritsa eller bred på toppingen på muffinsen. Dekorera på valfritt sätt
Spritsa eller bred på toppingen på muffinsen. Dekorera på valfritt sätt