Crema Catalana

Du behöver för 4 port:
6 äggulor
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker
5 dl vispgrädde
7 cm kanelstång
1 apelsin, skalet
2 vaniljstänger
råsocker till avbränning
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker
5 dl vispgrädde
7 cm kanelstång
1 apelsin, skalet
2 vaniljstänger
råsocker till avbränning
Gör så här:
Vispa äggulor med vaniljsocker och socker tills att det blir ett vitt fluffigt skum (pösigt). Sjud sedan i 10 minuter vispgrädde, kanelstång, skal från apelsin samt urgröpta vaniljstänger. Sila smeten över äggblandningen OBS: se då till att grädden inte är varmare än 80 grader för då kan äggulan bli grynig. Fördela i portionsformar som är ugnsfasta och nedsänkta i en form med vatten som täcker upp till hälften av portionsformen. Grädda på 100 grader i tills smeten har stelnat, ca 20-30 min. Ta ut ur ugnen och låt kallna, strö sedan över mixat råsocker i en jämn yta över smeten för att sedan bränna av med en gasbrännare. Servera med bär eller frukt.
ÅÅh, måste testa!