Crema Catalana

 
Du behöver för 4 port: 
6 äggulor 
2 tsk vaniljsocker 
1 dl socker 
5 dl vispgrädde 
7 cm kanelstång 
1 apelsin, skalet 
2 vaniljstänger 
råsocker till avbränning
 
Gör så här: 
Vispa äggulor med vaniljsocker och socker tills att det blir ett vitt fluffigt skum (pösigt). Sjud sedan i 10 minuter vispgrädde, kanelstång, skal från apelsin samt urgröpta vaniljstänger. Sila smeten över äggblandningen OBS: se då till att grädden inte är varmare än 80 grader för då kan äggulan bli grynig. Fördela i portionsformar som är ugnsfasta och nedsänkta i en form med vatten som täcker upp till hälften av portionsformen. Grädda på 100 grader i tills smeten har stelnat, ca 20-30 min. Ta ut ur ugnen och låt kallna, strö sedan över mixat råsocker i en jämn yta över smeten för att sedan bränna av med en gasbrännare. Servera med bär eller frukt. 
 
#1 - - Silke:

ÅÅh, måste testa!

Svar: Ja verkligen supergott!
Jessica