Saffransskorpor

 
Dessa skorpor är så otroligt goda och en bra gå-bort-present
 
Du behöver:
100 g smör eller margarin
1- 2 paket saffran
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl pistagenötskärnor eller andra nötter (så som t.ex. mandlar)
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175˚C. Smält matfettet i en kastrull. Stöt saffranet med lite av sockret. Blanda saffranet med matfettet. Häll det i en bunke och låt svalna. Rör ner äggen och sockret. Blanda mjöl och bakpulver. Hacka nötterna grovt. Rör ner nötterna och mjölblandningen och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 4 delar. Rulla varje del till en längd ca 40 cm lång. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt dem svalna lite.
 
Sänk temperaturen till 100 grader.
Skär varje längd i ca 10 sneda skivor och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt.
Torka biscottin mitt i ugnen cirka 1 timme eller tills de känns torra. Låt ugnsluckan stå på glänt. Vänd ev. på dem efter halva tiden.