Mjuk pepparkaka

Till julen hör pepparkaka till både mjuk som hård. Här kommer receptet på den mjuka varianten.
Du behöver:
100 g smör
2 st ägg
2 dl ströscoker
1.5 dl filmjölk
1.5 tsk malen ingefära
1.5 tsk malda nejlikor
2 tsk malen kanel
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 st ägg
2 dl ströscoker
1.5 dl filmjölk
1.5 tsk malen ingefära
1.5 tsk malda nejlikor
2 tsk malen kanel
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Gör såhär:
Smält smöret och låt det svalna. Smörj och bröa en valfri form, jag tog en stjärnformad men en avlång går lika bra. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt därefter filmjölk, ingefära, nejlikor, kanel och bakpulver. Blanda till en jämn smet. Tillsätt sedan vetemjöl och det smälta smöret. Häll smeten i formen, dekorera gärna med mandelspån och grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 40-45 minuter. Låt kakan stå i formen i några minuter innan du stjälper upp den. Lägg formen över kakan medan den svalnar.