Clementin- och kardemummamuffins

Gjorde lite juliga muffins/cupcakes med vaniljfrosting
Du behöver:
Muffins
150 g margarin
2 dl strösocker
2 ägg
Rivet skal av 1-2 clementiner samt saft av en clementin
2 dl strösocker
2 ägg
Rivet skal av 1-2 clementiner samt saft av en clementin
1 tsk kardemumma (malen)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Frosting
60 g smör
100 g färskost
3 dl florsocker
1/2 vaniljstång eller 3 tsk vaniljsocker (lite efter egen smak)
Gör såhär:
Muffins
Ugnstemperatur 225°C. Rör rumsvarmt matfett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Smaksätt med rivet clementinskal. Blanda ner mjöl, bakpulver, kardemumma och clementinsaft. Fördela smeten i muffinsformar som ställs på bakplåt och gräddas mitt i ugnen ca 10 minuter.
Frosting
Vispa ihop alla ingredienser i minst 5 min med elvisp i en bunke. Tillsätt mer florsocker om du tycker den är för lös.
Dekorera cupcakes som du vill, jag använde russin som ögon och mun på mina cupcakes och skar små morotsbitar som näsa.