Rabarabercurd

 
Gott och ha på smörgåsen eller tillsammans med en bit ost på ett kex.
 
Du behöver:
500 g skivad rabarber (gärna en rosaröd sort)
1 1/2 dl vatten
2 ägg
2 1/2 dl socker
50 g rumsvarmt smör
ev 1 tsk kardemumma
 
Gör såhär:
Koka rabarbern i vattnet i en kastrull till ett mos. Pressa moset genom en finmaskig sil över en rostfri bunke.
Blanda moset med ägg och socker samt ev kardemumma. Ställ bunken i vattenbad. Rör hela tiden tills det börjar tjockna och blivit en kräm, ca 15 minuter. Passa noga, det får inte blir för varmt, då är det risk att äggen koagulerar.Ta bunken från värmen. Sila krämen om den inte är slät. Tillsätt smöret i små klickar. Rör tills det har smält. Låt svalna. Förvara i kylen.