Pulled pork sandwich med inlagd lök och coleslaw

 
En riktig goding, finns liksom inget mer att säga!
 
Du behöver:
 
 
Pulled pork:
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
ca 1 kg rapsgris karré
flingsalt jalapeno
grovkrossad svartpeppar
1 msk olivolja
3 dl bbq-sås
2 dl vatten
1 1/2 msk oxfond eller oxbuljongtärning ( 1 1/2 msk fond motsvarar 1 buljongtärning)
 
Inlagd lök:
3 rödlökar
2 dl ättiksprit (12 %)
1 dl vatten
2 1/2 dl socker
1/2 dl salt
 
Coleslaw:
7 dl finstrimlad vitkål
1 liten morot
1 liten rödlök
1 dl crème fraiche (lätt eller vanlig)
1/2 dl majonnäs
1 tsk fransk senap
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
 
Gör såhär:
Pulled pork: Sätt ugnen på 150 grader. Skala och hacka lök och vitlök grovt. Dela, kärna ur och skär chilin i bitar. Dela karrén på längden. Gnid in köttet rikligt med salt och peppar. Bryn dem på alla sidor i olivoljan tillsammans med lök, vitlök och chili i en gjutjärnsgryta som har lock. Häll på BBQ -sås, vatten och fond. Koka upp på spisen, lägg på locket och sätt in grytan i ugnen ca 5 timmar. Vänd köttet då och då.
 
Inlagd lök: Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Koka upp ättikssprit, vatten, socker och salt i en kastrull.
Häll lagen över löken. Låt svalna och ställ i kylen, gärna mer än 24 timmar.
 
Coleslaw:
Använd en osthyvel, så går det lätt att strimla vitkålen riktigt tunt. Eller använd matberedare med den tunnaste skärskivan. Skala moroten och riv den fint på rivjärn. Skala, dela och skiva rödlöken mycket tunt. Rör samman crème fraiche, majonnäs och senap. Smaksätt med socker salt och peppar. Blanda vitkål, morot, lök och majonnässåsen. Låt salladen stå kallt ett tag.

Servera på rostat lantbröd med grönsake roch sallad, gärna med en skål chips till.