Fyriskaka

En klassisk äppelkaka med smak av kanel.
Du behöver:
125 g margarin eller smör
1,5 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 msk mjölk
2-3 medelstora äpplen
1-2 msk socker
1 msk kanel
1,5 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 msk mjölk
2-3 medelstora äpplen
1-2 msk socker
1 msk kanel
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och ev bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält matfettet och låt det svalna. Rör matfettet pösigt med socker. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjölet, bakpulvret samt mjölk. Häll smeten i formen. Skala ev äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dem i smeten tätt intill varandra. Strö över socker som är blandat med kanel. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter.