Chow Mein med Koriander- och morotssallad

Supergod asiatisk rätt, som kräver lite tid men blir många portioner och smakar jättegott!
Du behöver:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g blandfärs
1 msk olja
1 msk curry
1 tsk salt
1 krm peppar
4 port äggnudlar
150 g champinjoner
350 g savoykål
150 g sockerärtor
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning/fond)
1 dl ostronsås
2 msk japansk soja
2 vitlöksklyftor
500 g blandfärs
1 msk olja
1 msk curry
1 tsk salt
1 krm peppar
4 port äggnudlar
150 g champinjoner
350 g savoykål
150 g sockerärtor
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning/fond)
1 dl ostronsås
2 msk japansk soja
Koriander- och morotssallad
1 morot
1 kruka koriander
1 lime
2 tsk olja
1 msk sesamfrö
1 kruka koriander
1 lime
2 tsk olja
1 msk sesamfrö
Gör så här:
Skala och hacka lökarna. Stek dem och köttfärsen i oljan och krydda med curry, salt och peppar. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skär champinjonerna och kålen tunt och lägg dem och sockerärtorna i fräset. Tillsätt buljong, ostronsås och soja. Låt koka 5 minuter. Blanda nudlarna med fräset. Servera med koriander- och morotssalladen.
Koriander- och morotssallad: Skala moroten och hyvla den i tunna remsor med potatisskalare. Blanda med grovt hackad koriander, saft från limen och olja. Rosta sesamfröna i en het panna och låt svalna innan de strös över salladen.